Gepolierde betonvloer in woning

Woonbeton: Een gepolierde betonvloer in je woning

Bent u opzoek naar een nieuwe vloer in je huis? Je hebt dan een groot aantal verschillende mogelijkheden. Een van de vloersoorten die momenteel zeer populair is in de woningbouw is een gepolierde betonvloer. Gepolierde beton in de woningbouw wordt ook wel woonbeton genoemd. Zo heeft u een prachtige vloer in huis die ook nog eens heel eenvoudig te onderhouden is.

Bij LTM Betonvloeren vindt u de kennis en ervaring die nodig zijn om zo’n mooie vloer binnenshuis aan te leggen. We komen bij je langs om een geheel nieuwe vloer aan te leggen. Zo weet jij zeker dat je straks een prachtige, strakke vloer in je huis hebt liggen waar je iedere dag weer van geniet. Je hebt met een gepolierde betonvloer in je huiskamer ook heel wat mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk een kleurstof aan het beton toe te voegen en zo je nieuwe vloer een mooie tint mee te geven. Zo past die vloer perfect bij de inrichting van je huis.

Voordelen van woonbeton

Duurzaam
De sterke eigenschap van het beton maakt de vloer zeer goed bestand tegen krassen en slijtplekken. Daarnaast is de vloer kleurvast.

Hygiënisch
Uw nieuwe woonbetonvloer wordt naadloos gegoten. Zo kan er zich geen stof en vuil in naden nestelen, waardoor de vloer heel gemakkelijk schoon te maken is. Voor mensen met een stofallergie is een woonbeton vloer zeer geschikt.

Vloerverwarming
Een vloer van woonbeton is ook geschikt voor vloerverwarming. De warmte van vloerverwarming wordt door het beton gelijkmatig verdeeld en langer vastgehouden, waardoor de ruimte efficiënter verwarmd wordt.

Flexibel aan te leggen
Omdat het betonmengsel voor uw woonbetonvloer gegoten wordt, is de vloer zeer flexibel. Dit betekent dat we een aantal treden in uw woonkamer mee kunnen gieten of een andere verhoging of verlaging aan kunnen brengen.

Hoe reinig je een betonvloer in je woning?

Het regelmatig onderhouden van woonbeton is aan te raden. Zo blijft je mooie vloer er altijd op zijn best uitzien. Het reinigen van een betonvloer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het beste doe je dit met gewoon leidingwater, waar zeep aan is toegevoegd. Bij voorkeur PH-neutrale zeep, maar dit is geen vereiste. Let er wel op dat je geen synthestische, alkalische schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat er verkleuringen ontstaan. Wees ook voorzichtig met het schuren van een gepolierde betonvloer. Ook dit kan er namelijk voor zorgen dat jouw vloer er minder netjes uit gaat zien.

Een gepolierde betonvloer is een vloer waarbij je met relatief weinig onderhoud toch een vloer houdt die er perfect uitziet. Je hoeft zodoende niet constant je woonkamer schoon te maken.

betonvloer reinigen

woonbeton in moderne woning

Wat kost woonbeton?

Ben je ervan overtuigd dat een gepolierde betonvloer ook de beste keuze voor jou is? Wellicht wil je voordat je ons die vloer laat gieten nog wel even weten wat de prijs is voor dergelijke vloer. In de regel haal je met een gepolierde betonvloer een voordelig soort vloer in huis. De prijs van woonbeton varieert en is afhankelijk van de oppervlakte, dikte en meerdere zaken. Neem vrijblijvend contact op met ons, we denken graag met je mee en staan klaar om je advies op maat te geven.

LTM Betonvloeren Review LTM Betonvloeren Review LTM Betonvloeren Review