Impregneren en onderhoud van een betonvloer

Impregneren en onderhoud van een betonvloer

Gepolierde beton is een vloermateriaal dat steeds populairder aan het worden is. Daar komt bij dat een vloer van gepolierd beton buitengewoon stevig en goed te onderhouden is. Meer dan genoeg redenen dan ook om een vloer van gepolierde beton te overwegen als je een nieuwe vloer in jouw huis wil hebben.

Bij LTM Betonvloeren vind je de kennis en ervaring om een perfecte vloer te kunnen leggen. Een veelzijdige vloer die je in een groot aantal verschillende kleuren aan kunt laten brengen.

De voordelen van een betonvloer te impregneren

Als je ervoor kiest om een betonvloer te impregneren, dan brengt dit een aantal grote voordelen met zich mee. Om te beginnen krijg je dan die mooie glanzende laag op je vloer. Dankzij deze laag is het een stuk eenvoudiger om je vloer te onderhouden. Maar daarbij maak je de vloer ook sterker.

Een vloer van woonbeton laat zich het eenvoudigst schoonmaken wanneer deze geïmpregneerd is. Impregnatie wordt onmiddellijk na het polieren toegepast.

Door de impregnatie ondergaat de beton een unieke verandering (een kristallisatie). Vanwege het chemische proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij en gemakkelijker in onderhoud. De poriën in de vloer raken hierdoor voorgoed opgevuld met speciale kristallen waardoor de vloer als het ware ‘gesloten’ wordt en een stuk minder gevoelig is voor vocht, vuil en vlekken.

Deze veranderingen ontstaan in een periode van zes tot twaalf maand. Het product dat LTM gebruikt, is op basis van silicaat en kan toegepast worden op zowel oude en nieuwe betonvloeren.

Ook levert LTM steeds een onderhoudsproduct gratis bij het plaatsen van woonbeton. Vragen over het onderhoud van uw woonbetonvloer? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Nabehandeling vlekstop

vlekstop sealing van de betonvloer

Vlekstop is een sterk geconcentreerd, kleurloos impregneermiddel speciaal ontwikkeld voor beton- en terrasvloeren. Het bevat gefluoreerde silanen en copolymeren op solventbasis. Deze wordt 4 weken na nadat de vloer is gepolierd aangebracht dmv diamant polijsten.

Dit polijstproces begint met grof schuren en door met steeds fijner schuurmateriaal te werken wordt het oppervlak steeds meer verdicht.

De vloer moet zuiver en stofvrij zijn alvorens wij de vlekstop kunnen toepassen. Nadien raden wij aan om de vloer te onderhouden met ons huisproduct LTM-clean.

LTM-clean

LTM- clean is een dagdagelijks schoonmaak product speciaal ontwikkeld om beton vloeren te reinigen en verharden. Het trekt vervuiling en vlekken uit het beton. LTM-CLEAN beschadigt de beschermlaag van betonvloeren niet in tegenstelling tot andere detergenten. Het actieve ingrediënt en de silicaten blijven de vloer verdichten en verharden zodat hij beschermend werkt tegen vlekken en vuil.

LTM Betonvloeren Review LTM Betonvloeren Review LTM Betonvloeren Review